Copenhagen Cooking 2023
Udgivet 16. august 2023
Vær med når Copenhagen Cooking indtager København fra den 18. - 27. august og byder på sommerdage og -aftener fyldt med fantastiske madoplevelser, langbordsmiddage og fællesspisning. Copenhagen Cooking fejrer hele den københavnske madscene, når de over 10 dage samler de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk. Festivalen introducerer i år en særlig venskabsby og præsenterer kartoflen som det udvalgte hovednavn og fokus.
Når Copenhagen Cooking løber af stablen over 10 dage, er der garanteret alverdens smage, smagsindtryk, dufte og krydderier. Festivalen hylder ikke kun de dygtigste madfolk og spisesteder, men også de sultne københavnere. Festivalen er Danmarks største madfestival, og deres imponerende madprogram samler over 100.000 madglade gæster til både workshops, kulturelle indslag og helt unikke madoplevelser. Copenhagen Cooking er spredt over alle bydele i hovedstaden, men deres festivalplads har hovedsæde på Israels Plads i indre København.
Omfangsrigt program med Zürich som venskabsby
Programmet byder på alt fra vinsmagninger til Street Food-marked om Søerne. Du kan også tage til krebsegilde, være med til Smørrebrødets Dag, opleve helt særlige langborde rundt omkring i byen eller smage lækkerier fra det mexicanske køkken. Det omfangsrige program byder på et bredt udvalg med både gratis og betalte events. Du kan finde hele programmet og læse meget mere lige her på gogoo.
For første gang introducerer Copenhagen Cooking en særlig venskabsby som en del af programmet. Under madfestivalen forener de madbyerne København og Zürich med overskriften Zürich møder København. På programmet kan de sultne gæster derfor møde en række af Zürichs mest ambitiøse kokke, dedikerede madhåndværkere og innovative producenter, der alle giver et fantastisk indblik i Zürichs madkultur. Ligesom København har Zürich en dynamisk madscene, der er præget af bæredygtighed, lokale råvarer og tilvækst af egne producenter.
Året hovednavn: Kartoflen
Når Copenhagen Cooking dedikerer 10 sensommerdage til madfest i København, er det også til kartoffelfejring, da kartoflen er dette års hovednavn. I samarbejde med vennerne fra Zürich ønsker festivalen at gå til gryderne og på scenerne for at give kartoflens ry et nøk op og udbrede nye måder, hvorpå kartoflen kan bringe madglæde for alle. Copenhagen Cooking har fokus på det unikke smagsunivers, som kartoflen kan bidrage med - og de inviterer derfor til en bred høst af velsmagende kartoffelevents fyldt med brugbare kartoffel-tips og nyttig kartoffel-viden.
En særlig mission
Festivalens mission er at inspirere og hjælpe værterne til at skabe enestående, gastronomiske oplevelser og events. Her ønsker de at støtte op om de kreative, fine og skæve madindslag og facilitere fællesskaber og samarbejder på tværs af forskellige køkkener og spisesteder. På den måde kan der skabes magiske øjeblikke for både kokke og gæster.
Festivalen har også fokus på at formidle den danske madkultur, fremhæve de danske madproducenter og alle de folk fra branchen - nye som gamle - der hver dag vier sit liv til faget. Festivalen er hermed med til at løfte og give den danske madscene den anerkendelse, den fortjener.
Så vær klar til at sætte sanserne på eventyr og gå på opdagelse i en fantastisk verden af gastronomi, når Copenhagen Cooking inviterer til 10 dage fyldt med smagsoplevelser, middage, særlige events og workshops i hele København. Der er garanteret sommerstemning, hyggeligt samvær og uovertruffen lækker og smagfuld mad.